Program

Kupite ulaznice

Lion

Tie Break

25. mart 2019. / 17h

Pozorište na Terazijama

25. mart 2019. / 21h

Pozorište na Terazijama

Predvorje

 

koreografija: Moncef Zebiri, Fares Baliouz, Patrick M’BalaMangu, Nagueye Mahmoud
muzika: Arthur Caget
kostimi:Nadine Chabannier
trajanje: 50’
premijera: Maison de la Danse, Lyon, 2018
izvođači: Moncef Zebiri, Naguéyé Mahmoud, Patrick M’BalaMangu, RémiMichault, Wassim Beriss, Farès Baliouz, Yves Constant Bankoue, Osmane Camara
With the support of the city of Rillieux-la-Pape (France), of the Playground Sports Center and of the Dyptik Company.

 

Obilazeći planetu tokom međunarodnih turneja, ovi umetnici pretvarali su hotelske sobe u drugi dom. U tom gostoljubivom, ali bezličnom prostoru, počele su sve njihove diskusije i dogovori. Kao rezultat, nastao je oblik muzičke komedije inspirisan džezom i trenucima života u luksuznim hotelima. Ispisane su duhovite scene koje prikazuju recepciju kao polje brojnih susreta i predrasuda, koristeći uloge konsijerža i recepcionera, usluge room service-a, ne zaboravljajući goste i njihove ponekad neobične zahteve. Uđite u pravo hotelsko predvorje u njegovom neprekidnom ritmu!

 

Dolazeći iz poznate Pokemonove posade, članovi kompanije Tie Break nastoje da preskoče jednu lestvicu: u potpunosti emancipovani u odnosu na grupu iz koje potiču, oni grade predstavu koja treba da postane verna njihovom imidžu. Inspirisan novim cirkusom i mjuziklom, Tie Break nastavlja da koristi hip-hop kao sredstvo zabave za publiku. U svom prvom komadu, pozorišni izraz se smenjuje sa tehničkim performansama breakdance-a. Stanice, aerodromi, pozorišta, turneje… tokom skoro dve decenije život ovih umetnika obeležen je velikim brojem putovanja širom sveta. Komad prati deo nesvakidašnje svakodnevice koju igrači žele da podele sa publikom koja ih prati dugi niz godina, a koja obično otkrije samo “deo ledenog brega”, odnosno njihov nastup na sceni, a retko život iza kulisa i bezbroj neobičnih situacija.

Preporuka


Program

Kupite ulaznice