Program

Kupite ulaznice

Kupovinom ulaznica sa Visa karticom,
ostvarujete 20% popusta.

Online prodaju
omogućila

O festivalu


Gauthier Dance / 19th Belgrade Dance Festival

Beogradski festival igre

Pod sloganom Verujemo u jednu igru, pred nama je 19. Beogradski festival igre. Svojim programom, devetnaesto izdanje okuplja vrhunske umetnike, dok teme koje donose autori analiziraju savremeno društvo kroz najbogatiji i najraznovrsniji vokabular neponovljivog pokreta. Festivalu prethodi tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci, koreografske radionice, majstorski kursevi, ulični performansi i izložbe.
Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i teatra, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja.
Predstavljajući igru kroz njene vrhunske domete, festival je na putu do devetnaeste godine, pridobio brojnu publiku. Od osnivanja je predstavljeno preko 450 koreografskih ostvarenja, dok je tokom svakog izdanja programe pratilo oko 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva. Tokom par poslednjih, teških pandemijskih pozorišnih sezona, održan je kontakt sa brojnim gledaocima, zahvaljujući strimovanju i direktnim prenosima predstava na II kanalu RTS-a. Jedinstvenost Beogradskog festivala igre, još jednom je potvrđena i činjenicom da se najavljeni programi nisu otkazivali, već samo odlagali do trenutka kada bi se stekli uslovi za realizaciju. Zato su dve prethodne edicije postale pravi maraton umetničke igre, u trajanju cele kalendarske godine.

Beogradski festival igre se razvijao zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica. Za realizaciju programa u Vojvodini, značajna je dugogodišnja saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine i Gradom Novim Sadom. Devet godina zaredom, Beogradski festival igre realizuje svoje edukativne programe u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji. Kompanija NIS i ove godine podržava manifestaciju koja značajno doprinosi razvoju kulture i umetnosti u Srbiji. Podrška festivalu koji okuplja vrhunske svetske umetnike i doprinosi popularizaciji naše zemlje u svetu je logičan korak u skladu sa vrednostima koje kompanija NIS neguje u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Kompanija Visa, kao dugogodišnji pokrovitelj Festivala, sa velikom satisfakcijom podržava realizaciju ovog prestižnog kulturnog događaja uz nastojanje da bogat program približi ljubiteljima savremene igre širom sveta, nudeći sigurno iskustvo plaćanja, kao i posebne pogodnosti za online kupovinu. Erste banka kao višegodišnji partner Festivala nastoji da vrhunsku umetnost učini dostupnom najširoj publici u Srbiji. Tradicionalni prijatelji Festivala su Pošta Srbije, DDOR osiguranje, kao i Heineken, Vahali Production Services, Schweppes, Telegroup, Lasta... Manifestaciju su podržali hoteli Mercure Excelsior u Beogradu i Hotel Centar i Planeta Inn u Novom Sadu.

Malpaso Dance Company / 19th Belgrade Dance Company

BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE - u brojkama

195

trupa predstavljeno u okviru glavnog programa

390

Prikazane nove koreografske postavke

336k

Posetilaca iz zemlje i inostranstva

2106

akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva

Festival u medijima

Prethodne edicije

Program

Kupite ulaznice