Program

Kupite ulaznice

O festivalu


Malpaso Dance Company / 19th Belgrade Dance Festival

Beogradski festival igre

Beogradski festival igre slavi dve decenije kontinuiranog uspeha i međunarodne prepoznatljivosti. Kao i prethodnih godina, program je senzacionalan, iako jubilej nosi poseban sjaj i selektorsku odluku da sve predstave treba da uliju nadu i entuzijazam. Igri u čast, okupiće se vrhunski umetnici i sjajne trupe, otvoriti važne teme koje analiziraju savremeno društvo kroz zanimljiv i raznovrstan rečnik pokreta, kreirati trenuci koji imaju snagu da promene svet i pokrenu najlepše emocije. Pod sloganom Zajedno, mi slavimo igru promoteri narednog festivala su igrači rođeni u vreme kada su nastajala prva izdanja manifestacije koja je postala svetski brend.
Zahvaljujući ovom festivalu Beograd je danas važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju kreiranje sadržaja. Predstavljajući igru kroz njene vrhunske domete, festival je na putu do dvadesete godine pridobio publiku. Od osnivanja je predstavljeno skoro 500 koreografskih radova, dok je svake godine festival u proseku pratilo 20.000 gledalaca i 100 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Beogradski festival igre se razvijao zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Srbije, Grada Beograda, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica, kao i Delegacije EU u Srbiji. Za realizaciju programa u Vojvodini, značajna je dugogodišnja saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i Gradom Novim Sadom. Kroz podršku festivalu koji već dve decenije pomera granice umetničkog izraza i doprinosi obogaćivanju kulturnog sadržaja u našoj zemlji, kompanija NIS podstiče mlade, talentovane autore i vrhunske stvaraoce da visoko pozicioniraju Srbiju na međunarodnoj kulturnoj sceni. Važan segment društvene odgovornosti kompanije NIS je ulaganje u projekte čiji je cilj afirmacija kulture i umetnosti, u skladu sa vrednostima koje neguje u svom poslovanju. Kao dugogodišnji partner Festivala, kompanija Visa sa velikom posvećenošću podržava Beogradski festival igre, verujući u njegovu ulogu u pozicioniranju naše zemlje na kulturnoj mapi sveta. Takođe, Visa kontinuirano kreira različite mogućnosti kupovine ulaznica na zadovoljstvo publike iz zemlje i inostranstva. Erste banka kao višegodišnji partner Festivala nastoji da vrhunsku umetnost učini dostupnom najširoj publici u Srbiji, razvijajući posebne projekte za mlade umetnike. Prijatelji Festivala su Fondacija Hemofarm, kompanija Hyundai Srbija, DDOR osiguranje, Heineken, Advokatska kancelarija Bojović Drašković Popović i partneri, Telegroup, i drugi.

Malpaso Dance Company / 19th Belgrade Dance Company

BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE - u brojkama

317

trupa predstavljeno u okviru glavnog programa

482

Prikazane nove koreografske postavke

347K

Posetilaca iz zemlje i inostranstva

2208

akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva

Festival u medijima

Prethodne edicije

Program

Kupite ulaznice