Program

Kupite ulaznice

O festivalu


Malpaso Dance Company / 19th Belgrade Dance Festival

Beogradski festival igre

Iza Beogradskog festivala igre je put dug dve decenije. U godini jubileja, program nudi veličanstvene doživljaje. Igri u čast, okupiće se vrhunski umetnici i sjajne trupe, otvoriti važne teme koje analiziraju savremeno društvo kroz bogat, zanimljiv i raznovrstan vokabular neponovljivog pokreta, i kreirati trenuci koji imaju snagu da promene svet i pokrenu najlepše emocije.
Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i teatra, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja.
Predstavljajući igru kroz njene vrhunske domete, festival je na putu do devetnaeste godine, pridobio brojnu publiku. Od osnivanja je predstavljeno skoro 500 koreografskih ostvarenja, dok je tokom svakog izdanja programe pratilo preko 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva. Tokom godina koje je odredila pandemija, uprkos ograničenom broju mesta u pozorišnim salama, održan je kontakt sa brojnim gledaocima zahvaljujući strimovanju predstava na društvenim mrežama, direktnim ili naknadnim prenosima programa na kanalima RTS-a. Jedinstvenost Beogradskog festivala igre, još jednom je potvrđena i činjenicom da se najavljeni programi nisu otkazivali, već samo odlagali do trenutka kada bi se stekli uslovi za realizaciju.

BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE - u brojkama

317

trupa predstavljeno u okviru glavnog programa

482

Prikazane nove koreografske postavke

347K

Posetilaca iz zemlje i inostranstva

2208

akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva

Festival u medijima

Prethodne edicije

Program

Kupite ulaznice