Svoje šesnaesto izdanje, Beogradski festival igre obojiće „Emocijama“. Ukupno 16ml  različitih, a podjednako važnih i lepih supstanci, nude starim i novim ljubiteljima vrhunske umetnosti mogućnost za obnovu najboljih ljudskih osećanja.

Tako će se od  22. marta – 12. aprila  publici predstaviti 16 trupa iz 11 zemalja, sa ukupno 19 koreografskih komada, kao i 25 sola i dueta. Zemlje učesnice su Francuska, Belgija, Italija, Španija, Nemačka, SAD, Izrael, Kanada, Holandija, ali i Južna Afrika i Severna Koreja. Glavni program festivala odvijaće se u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.

16. Beogradskom festivalu igre prethodi tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci(25-29 januar), brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije. U saradnji sa Delegacijom Evropske unije, biće realizovana predstava baletskog pedagoga i koreografa Sabrine Bosko, koju će izvoditi mladi igrači iz profesionalnih baletskih škola.

Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa odredila je pozicijumanifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja. Otkrivajući igru kroz njene vrhunske domete, festival je na putu do šesnaeste godine, pridobio brojnu publiku. Od osnivanja je predstavljeno preko 350 koreografskih ostvarenja, dok poslednje edicije prati oko 23.000 gledalaca i preko 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva. Manifestacija pruža nemerljivu podršku svim zainteresovanim igračima, pedagozima, koreografima i predstavnicima svih umetničkih oblasti, kako u Srbiji, tako i u regionu. Dragocene informacije i kontakt sa inostranim trupama, otvorile su vidike, mogućnost stipendiranja i angažmana mladim igračima, dok su uspešne komade na domaćoj sceni ostvarili upravo inostrani koreografi koje je festival predstavio.

Beogradski festival igre se razvija zahvaljujući podršci  Ministarstva kulture SrbijeGrada Beograda, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica. Za afirmaciju umetničke igre i realizaciju programa u Vojvodini, značajna je dugogodišnja saradnja Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu AP Vojvodine i Gradom Novim Sadom. Sedam godina zaredom, Beogradski festival igre se realizuje u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.

Kao glavni partner Beogradskog festivala igre, Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u kulturu, dok zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, oslikava snagu saradnje koja traje 12 godina. Kroz brojne projekte, među kojima su najznačajniji nagrade „Vip poziva“ i „Vip iskorak “, kao i projekat za mlade igrače „Vip talenti”, Vip doprinosi ukupnom razvoju umetničke igre u Srbiji.

Pokrovitelji Beogradskog festivala igre su Erste banka i Visa, kompanije koje nastoje da vrhunsku umetnost učini dostupnom. Dragocena je podrška brenda Nivea, koga odlikuje kvalitet, poverenje potrošača, duga tradicija i ulaganje u proverene vrednosti.Kompanija Nestlé Adriatic sa robnom markom NESCAFÉ prepoznaje ovu manifestaciju kao partnera sa kojim deli posvećenost promociji fizički aktivnog i zdravog načina života. Tradicionalni prijatelji festivala su Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, JP Pošta Srbije, Heineken, Pardon Marbo Product, Ball Packaging Srbija, Vahali Production Services, Telegroup, i drugi.