#enjoylife

Program

Kupite ulaznice

Kupovinom ulaznica sa Visa karticom,
ostvarujete 20% popusta.

Online prodaju
omogućila

Vankuver

Šaj Kubler | Radical System Art

30. mart 2021. / 20h

Bitef tetar

1. april 2021. / 20h

Kulturni centar Gornji Milanovac

Shodno poštovanju međunarodnih mera propisanih u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19, odnosno u okviru zabrane javnih skupova, a zatim i uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije, predstava Šaja Kublera i njegove trupe iz Vankuvera, koja je bila planirana za 7.4.2020. godine na sceni BITEF teatra, biće izvedena u okviru 18. Beogradskog festivala igre, i to 30.3.2021. godine. Ulaznice važe za novi termin.


Telemetrija

koreografija, režija: Shay Kuebler
koreografija stepovanja i improvizacije: Danny Nielsen
dizajn zvuka: Shay Kuebler, Kate De Lorme
režija zvuka: Kate De Lorme
tehničko vođenje: Ian Low
dizajn svetla: Craig Alfredson, Eric Chad and Shay Kuebler
video, dizajn projekcije: Eric Chad
video tehničar: Nathan Dery

trajanje: 65’
premijera: Chutzpah! Festival, 2017, Vancouver

igrači: Keiran Bohay, Isak Enquist, Tia Kushniruk, Shay Kuebler, Katie Lowen, Odile-Amélie Peters, Calder White, Danny Nielsen

koprodukcija: International Chutzpah! Festival, Dance Centre & Dance Foundation, Artspring Theatre, Vernon and District Performing Arts Centre, American Dance Festival


Telemetrija: automatizovani komunikacioni proces kojim se merenja i drugi podaci prikupljaju na udaljenim ili nepristupačnim tačkama i prenose na prijemnu opremu za praćenje. Telemetrija obuhvata bežične mehanizme za prenos podataka, uključujući radio, ultrazvučne ili infracrvene sisteme, kao i podatke koji se prenose preko drugih medija kao što su telefon ili računarske mreže.


Kada sam prvi put čuo za nauku o telemetriji, ona me je odmah povezala sa idejom kako je ljudsko telo zapravo telemetar. To je uređaj - alat - koji prevodi, prenosi i komunicira neopipljive i nevidljive procese. Igra je zaista jasan primer telemetrije, gde telo pretvara zvučni u vizuelni oblik. Iz tog razloga, izvođenje postavlja u centar pažnje interakciju između živog zvuka, rasvete i fizičkog performansa. Tokom istraživanja, nastavio sam da prikupljam ideje o tome kako se ljudsko telo odnosi na radijske nauke i na ideju o stanici za monitoring. Telo se može posmatrati kao posuda uspomena, istorije i iskustava koja se neprestano prenose i transformišu kako bi se uticalo na naš sadašnji način postojanja. Ono što je neopipljivo, zapravo poseduje veoma duboko fizičko i materijalno prisustvo.
Shay Kuebler


Šej Kubler je osam godina bio slobodan umetnik u Vankuveru i Montrealu. Zajedno sa uspesima koje je postizao kao saradnik i reditelj, imao je čast da izvodi i stvara za međunarodne festivale igre i kompanije širom Kanade. Kao igrač, bio je angažovan u trupama Kidd Pivot, Holly Body Tattoo, Animals of Distinction i Kolektiv 605. Kao koreograf, radio je za Veliki kanadski balet, Citieballet, Decidedly Jazz Danceworks, Školu umetničke igre Kvebeka, Univerzitet Sajmon Frejzer i londonsku Školu savremene igre. Sa osnovom u borilačkim veštinama, on istražuje kako se fizički dometi mogu izbalansirati, na način da zadrže instinktivan i sirov kvalitet. Kao umetnik, čija je profesionalna izvođačka i koreografska karijera obuhvatila discipline stepovanja, hip hop-a, neoklasičnog baleta i savremene igre, Kubler nastoji da različite tehnike ojača i učini da se one međusobno podupiru. On ukršta suprotstavljene discipline, kako bi stvorio veći potencijal i kapacitet za svaku formu koja se koristi u performansima.Komad pulsira dinamičnom vitalnošću kojom Kubler i njegovi igrači istražuju odgovore tela na zvuk.
© Ottawa Dance

Preporuka


Program

Kupite ulaznice