Kupite ulaznice

Potpisan sporazum o saradnji između Beogradskog festivala igre i Gradskog teatra u Vičenci

Potpisan sporazum o saradnji između Beogradskog festivala igre i Gradskog teatra u Vičenci

19.1.2022.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Italije, danas je potpisan četvorogodišnji protokol o saradnji između Beogradskog festivala igre i Gradskog teatra u Vičenci.
Ovim sporazumom, utvrđen je detaljan plan razmene programa i umetničkih sadržaja između dve institucije, na osnovu koga će jedan deo programa Beogradskog festivala igre od ove godine imati priliku da vidi i publika u Italiji.
Ideja je da Beogradski festival igre i jedan od najvećih i najmodernijih pozorišnih prostora u regionu Veneto, nadalje razvijaju majstorske kurseve, radionice, koreografske rezidencije i koprodukcije, ali i ponude velikim trupama mogućnost predstavljanja novih koreografskih radova u okvirima značajnijih i unapred potvrđenih turneja.
Potpisnici sporazuma, Aja Jung i Đakomo Ćirela, istakli su da je početak zvanične saradnje zapravo rezultat dugogodišnjeg poznanstva, komunikacije u cilju predstavljanja istaknutih umetnika na scenama u Srbiji i Venetu, kao i kreiranja zajedničkih platformi za mlade umetnike.

Program

Kupite ulaznice