#enjoylife

Program

Kupite ulaznice

Kupovinom ulaznica sa Visa karticom,
ostvarujete 20% popusta.

Online prodaju
omogućila

Buenos Ajres

Un Poyo Rojo

20. septembar 2020. / 20h

Srpsko narodno pozorište, mala scena

19. septembar 2020. / 20h

Beogradsko dramsko pozorište

Zbog korona virusa i zatvaranja pozorišta u Srbiji, predstava kompanije Un Poyo Rojo koja je bila zakazana za 25.3.2020. u Novom Sadu i 26.3.2020. u Beogradu, pomera se na 19.9.2020. u Beogradu (Beogradsko dramsko pozorište) i 20.9.2020. u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište). Sve ulaznice važe za nove termine.


Un Poyo Rojo

sa: Alfonso Barón, Luciano Rosso
režija: Hermes Gaido
koreografija: Alfonso Barón, Luciano Rosso
produkcija: T4/ Jonathan Zak and Maxime Seuge

trajanje: 60’
premijera: Venice Dance Biennale, 2019. / Buenos Aires, 2008.


Zanimljiv spoj umetničke igre, sporta i seksualnosti. Predstava koristi govor tela za istraživanje granica savremenog izraza, u pogledu pokreta i njegovih naknadnih interpretacija. Provokacija, poziv da se smejemo sebi i istovremeno da same sebe u potpunosti prihvatimo. Mešavina akrobatike i humora. Može se smatrati naivnim prikazom, kičem i klišeom, mogu se pronaći i druge brojne interpretacije koje mu se mogu pripisati, ali i dalje ovaj komad ostaje upadljiv prikaz niza fizičkih i duhovnih mogućnosti ljudskog bića…


Projekat je započeo još 2008. godine, kada su dva igrača stvarala predstavu u Kulturnom centru Laboratorija u Buenos Ajresu. Ti prvi kreatori ovog istog komada, Lućijano Roso i Nikolas Pođi, sastavili su duet sa komičnim elementima kako bi pronašli načine da kroz pokret prikažu različite odnose između dva muškarca, koristeći elemente igre i pozorišta... Nakon premijernog predstavljanja kratkog komada, dobili su pozive da se on izvede i na drugim mestima i festivalima u Buenos Ajresu. Nekoliko godina kasnije, stigla je podrška za razvijanje celovečernje predstave. Tako je sve počelo…

 

Erme Gaido je pozorišni reditelj, koji je diplomirao na Akademiji umetnosti u Buenos Ajresu. Između 1989. i 2008. godine učestvovao je u 14 pozorišnih, filmskih i projekata umetničke igre, koje su gostovale u Brazilu, Holandiji, Koreji, Siriji, Kostariki, Nikaragvi, Kolomi, Gvatemali, Panami i Peruu. Godine 2009. režirao je za pozorišnu i muzičku kompaniju URRAKA, zajedno sa Lućijanom Rosom.

Sa obrazovanjem iz pet stilova igre, Lućijano Roso je prava zvezda u svojoj rodnoj zemlji. Njegov youtube kanal, ispunjen sinhronizovanim video zapisima, ima milione pregleda. Radio je na filmu i u pozorištu kao igrač i koreograf, ali i nastupao u brojnim televizijskim emisijama. Od 2006. do 2009. godine bio je pedagog scenskih eksperimenata u pokretu i telesnih perkusija u Domu kulture u San Fernandu.

Alfonso Baron je glumac, igrač i fizički performer. Bivši vrhunski sportista koji je postao igrač, Baron je sarađivao sa nekoliko najpriznatijih koreografa i trupa umetničke igre u Argentini. Nastupao je i u brojnim predstavama pozorišnog, performativnog, igračkog i filmskog karaktra. Drži časove i treninge igre, kompozicije i fizičke interpretacije. Trenutno je na turneji sa grupom Un Poyo Rojo, u Americi, Evropi, Aziji i Okeaniji. Prošlog februara, premijerno se predstavio na filmskom festivalu Mardi Gras 2019 (Sidnej), u filmu Marka Bergera.


Veličanstveno kemp i muževno poput radosnog rvanja u svlačionici!
© The Stage

Najbolja od najbolje fizičke komedije..
© Helsingin Sanomat

Un Poyo Rojo: borba veka u zlatu fizičke komedije.
© Montreal Theatre Hub

Program

Kupite ulaznice