Dance On ansambl

Berlin, Nemačka

 

Legitimo/Rezo

 

koncept: Jone San Martín, Josh Johnson
vođenje projekta: William Forsythe
muzika, scena: Josh Johnson
dizajn zvuka: Mikel R. Nieto

 

trajanje: 70‘
premijera: 2015, Theatre des Abbesses, Festival d’Automne, Paris

 

izvođač: Jone San Martín

 

produkcija: Mercat de les Flors, Barcelona and The Forsythe Company, Frankfurt

 

Hone San Martin je igrač berlinskog Dance On ansambla. Predstava je sufinansirana od strane programa Kreativna Evropa, kao deo projekta Dance On, Pass On, Dream On.

 

Forsajt postavlja obrazac za mogućnosti u građenju ovog solo komada, dok je sadržaj moj izbor.

Jone San Martín

 

 

Legítimo/Rezo je solo komad iz dva dela, kreiran od strane Hone San Martin i Vilijama Forsajta, kao razgovor kroz igru, koji opisuje jedinstveni način rada na koreografiji koji je uspostavio Vilijam Forsajt sa svojim igračima. Hone San Martin je bila Forsajtova igračica od 1992. godine, otkriva publici proces iza koreografije. Njeno telo postaje medijator između koreografskog pisanja i interpretacije, između pravila i slobodne improvizacije. Definišući način na koji Vilijam Forsajt stvara, ona se vraća Lorensu Darelu: “Istina nestaje kada je izgovorena. Ona može biti samo preneta, ne i utvrđena.” (Klea, Aleksandrijski kvartet).

 

Dance On ansambl je 2015. godine osnovala berlinska umetnička agencija DIEHL+RITTER gUG, kao deo inicijative da se okupe igrači stariji od 40 godina, čije se iskustvo, harizma i umetnička izvrsnost prečesto previđaju i potcenjuju. Radeći sa međunarodno priznatim koreografima i rediteljima, trupa razvija novi repertoar revolucionarnih i izazovnih savremenih koreografskih komada.

 
 

><img class=